Gemeentedag 2018

Op D.V. maandag 21 mei – 2e pinksterdag – is het onze jaarlijkse gemeentedag. Een dag voor jong en oud. Dit jaar worden er door gemeenteleden diverse workshops georganiseerd. Welkom!

Voor kinderen (4-10 jaar) is een kinderprogramma op de Speeltuin Vreewijk de Vaan. De jeugd en volwassenen kunnen kiezen uit een uitgebreid workshopprogramma:

  1. Gebarentaal – Jannie Vogel
  2. Mountainbiken – Andre Nieuwenhuizen
  3. Mercy Ships – Rineke van Leersum
  4. Bloemschikken -Truus Bontebal
  5. Omgaan met culturele verschillen – Dineke Groeneveld
  6. EHBO – Lydia Quaak en Antine Flikweert
  7. Afrikaans ‘bewegen op muziek’ – Mohammed i.s.m. Arien en Anke van ‘t Hof
  8. Bushcraft – Marije Jacobse

Na de workshops is er eerst een korte pauze waarna er een veilig van producten en diensten is t.b.v. de jeugdbondactie. Om 17:00 uur zingen we met elkaar in de kerk en om 17:30 uur start de Amerikaanse maaltijd. Tot maandag 1 mei 2018 is het mogelijk om in te schrijven voor de activiteiten.

Graag allemaal tot 21 mei!

Aad & Annelien van’ t Hof
David & Baukelien Izelaar

Informatie workshops

Workshop 1: Gebarentaal /Jannie Vogel
We zullen leren hoe je gebaren gebruikt ter ondersteuning van de gesproken taal bij (slecht)horenden. Het gaat hier niet om de inzet van gebaren bij volledig dove mensen, dat gaat verder. We oefenen samen wat gebaren die je in het dagelijks leven of in de kerk zou kunnen gebruiken.

Workshop 2: Sport / Andre Nieuwenhuizen
Een sportieve workshop! We vertrekken vanaf de kerk per mountainbike. Vergeet je sportieve kledij niet. (Kosten volgen)

Workshop 3: Mercy Ships / Rineke van Leersum
Mercy Ships gebruikt ziekenhuisschepen om medische operaties aan de allerarmsten te geven. Ze trainen ook lokale medische professionals. Twee keer heb ik 5 weken aan boord van de Africa Mercy als röntgenlaborant gewerkt, de eerste keer in Guinee, de tweede keer in Madagascar. Graag wil ik jullie iets over de organisatie Mercy Ships vertellen en ervaringen delen.

Workshop 4: Bloemschikken / Truus Bontenbal
Creatief aan de slag! Aan het einde van de workshop gaat u met een mooi bakje opgemaakte bloemen naar huis. U moet zelf een scherp mesje meenemen. (Kosten: €6 per persoon)

Workshop 5: Omgaan met culturele verschillen / Dineke Groeneveld
Je ontkomt er niet aan: wonen in een stad en dus ontmoeting met de ander. Prachtig maar soms ook zo lastig… In deze workshop gaan we samen ontdekken: Waar kunnen we van genieten?, Wat vinden we zo lastig, Wat kunnen we leren?, Wat kunnen we doorgeven en wat vraagt God van ons ? Juist Hij is Degene Die al die verschillen gemaakt heeft en elk een is uit Zijn Hand voortgekomen.

Workshop 6: EHBO / Lydia Quaak en Antine
Inhoud: Op de theevisite bij oma reageert oma opeens niet meer op wat je zegt. Ze zakt in elkaar en maakt wat snurkende geluiden. Je hebt geen idee wat er aan de hand is en weet ook niet hoe je oma kan helpen. Hoe schakel je snel de beste hulp in? En wat kan je zelf alvast doen? Een van je vrienden doet wat onhandig met een fles gootsteenontstopper waardoor er een hoeveelheid in zijn oog beland. Wat kan je het beste doen als graag-helpende-vriend?
Je bent op de boerderij aan het helpen. Een knecht van de boer valt op iets wat uitsteekt en scherp is. Hij heeft een grote wond op zijn bovenbeen. Het bloedt erg hard. Je staat midden op het weiland en hebt geen ehbo-koffertje bij je. Wat doe je?
Of wat doe je bij een gewoon klein huis-tuin-keukenongelukje? Bij deze workshop gaan we in een vogelvlucht met elkaar doornemen wat wel en niet handig is om te doen bij kleinere en grotere ongelukjes. U hoeft alleen zichzelf mee te nemen. Welkom! (Kosten: €5 per persoon)

Workshop 7: Afrikaans ‘bewegen op muziek’ / Mohammed (een man uit de wijk) i.s.m. Arien en Anke van ’t Hof
Jij / u wordt meegenomen in de Afrikaanse muziek en bewegingen.

Workshop 8: Leven in de natuur / Marije Jacobse
In deze workshop hoor je meer over mijn favoriete hobby bushcraft. Bushcraft is iets anders dan survival, waar je zo snel mogelijk in de bewoonde wereld wilt zijn. Bushcraft draait om allerlei vaardigheden om zo basic, maar comfortabel mogelijk in de natuur te verblijven. Omdat we tijdens deze workshop helaas niet in het bos zijn, ligt de nadruk vooral op het horen en zien van verschillende vaardigheden die je bij Bushcraft nodig hebt. Bekijk bijvoorbeeld voorbeelden wat je van berkenbast kunt maken, hoe je een lepel kan maken uit hout, met welke natuurlijke materialen je goed een vuurtje kunt stoken en probeer eens zonder lucifers of aanstekers een vlammetje te krijgen. En misschien kan ik je met de foto’s en verhalen zo enthousiast maken om echt eens mee het bos in te gaan. Dan kunnen we pas echt aan de slag…