themaperiode bidden

Themaperiode ‘bidden’

Als gemeente denken we in de maand september gezamenlijk na over het thema ‘bidden’. De kinderen en jongeren beginnen het nieuwe seizoen op de verenigingen en catechisatie met dit onderwerp. Ook in de prediking zal het thema aan de orde komen.

Een goede manier om samen in de gemeente bezig te zijn met een onderwerp, is door samen dagelijks dezelfde gedeelten uit de Bijbel te lezen en daar over na te denken. Met dat doel is dit Bijbelleesrooster gemaakt. In vier weken denken we na over wat de Bijbel schrijft over het gebed.

Iedere week heeft een eigen thema. We zullen Bijbelse voorbeelden zien van bidders, maar ook lezen we over wat de inhoud van een Bijbels gebed moet zijn.

Iedere dag heeft een kerntekst, waarin je eigenlijk een samenvatting leest van het onderwerp van deze dag. Daarna vind je het Bijbelgedeelte dat wordt gelezen. Je kunt dit rustig doorlezen. Over dit gedeelte kun je verder nadenken, of in het gezin over doorspreken. Een goede vraag om aan elkaar te stellen, is: wat leren we vandaag uit dit gedeelte over bidden?

Ook staat bij iedere dag een korte ‘overdenking’. Deze stukjes zijn vooral gericht op de volwassenen in de gemeente. Hierin worden wat gedachten meegegeven over het Bijbelgedeelte.

We hopen dat het rooster mag bijdragen aan het gezamenlijk als gemeente luisteren naar de stem van de Heere in Zijn Woord. Hij wil ons de weg wijzen, ook in ons gebedsleven. Graag wensen we je hierbij Gods zegen toe.

Het Bijbelleesrooster kunt u meenemen uit de entree van de kerk. U kunt het rooster ook digitaal lezen door het hieronder te downloaden. De eerste dag van het Bijbelleesrooster is maandag 5 september 2016.

Download het Bijbelleesrooster